Over Feducon

Wetenschappelijke basis en een praktische vertaling

Feducon is ontstaan vanuit de Vrije Universiteit en dit is terug te zien in onze cursussen. We hechten aan een degelijke wetenschappelijk onderbouwing van de inhoud maar vinden het net zo belangrijk dat de stof toepasbaar is in de praktijk van alle dag. De cursussen beslaan de belangrijkste bedrijfskundige thema’s zoals: Strategie, Financieel Management, Marketing en Personeel & Organisatie. Om meer inzicht te krijgen in de eigen rol is de cursus Managementvaardigheden en Leiderschap ontwikkelt.

Kerndocent Rinus van Bergeijk is opgeleid als fysiotherapeut en heeft na de studie Gezondheidswetenschappen (beleid en beheer) verschillende functies binnen het bedrijfsleven en de gezondheidszorg bekleed. Naast het werk voor Feducon is hij op dit moment directeur/bestuurder van het Gezondheidscentrum Goverwelle in Gouda. Vanuit deze functie is hij praktijkhouder van de: Fysiotherapie-, de Huisartsenpraktijk en de Apotheek.

Naast de cursussen voor fysiotherapeuten, hebben wij samen met de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) de cursus Strategisch Management ontwikkelt en zijn wij al verschillende jaren betrokken bij de cursus Praktijk Start waarin jonge huisartsen kennismaken met de verschillende kanten van het ondernemen.

Voor de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) hebben wij de eendaagse cursus De ondernemende podotherapeut ontwikkelt die door ongeveer 800 podotherapeuten is gevolgd.

Samen met het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)hebben wij in de afgelopen jaren verschillende workshops, lezingen en kortere en langere cursussen ontwikkelt en op verschillende plekken in het land verzorgd.

Momenteel is de leerlijn ‘Ondernemen in de praktijk” erg in trek.

Over Rinus van Bergeijk

Echt waar als kind speelde ik ‘directeurtje’! Met de oude koffer van mijn vader naast mijn stoel en zijn oude agenda voor me zat ik aan tafel. Mijn broertjes en vriendjes fungeerden als werknemers en zij hadden het zeker niet makkelijk. Iedereen moest naar mij luisteren en wie dat niet deed moest naar de gang en was ontslagen.

Tegenwoordig hoeft niemand meer de gang op en mijn vriendjes mogen zelf bepalen wat zij willen doen, voor een groep staan en het voortouw nemen doe ik nog wel steeds heel graag. Met name het leidinggeven aan professionals in de zorg vind ik fascinerend. Zij zijn autonoom, gericht op de inhoud en zoeken naar mogelijkheden om hun patiënten nog beter te helpen. De taak van de leidinggevende is om te zorgen dat aan de ene kant de zorgverleners hun werk zo goed mogelijk kunnen doen, maar aan de andere kant is hij ook verantwoordelijk voor de continuïteit en de toekomst van de organisatie. Een interessant spanningsveld.

” Tegenwoordig hoeft niemand meer de gang op en houden mijn vriendjes hun baan”

Als directeur / bestuurder van een Gezondheidscentrum sta ik dagelijks midden in dit spanningsveld. Daarnaast lees en schrijf ik veel over het thema ‘leidinggeven’. Via Feducon deel ik mijn kennis en inzichten soms via een korte cursus of een lange leerlijn en steeds vaker heel direct via een incompany traject op de praktijk. In de cursussen zijn kleine groepen en veel ruimte voor het delen van ervaringen heel belangrijk, het aantal jaar ervaring als leidinggevende veel minder.

Ik sta dus nog steeds vaak voor een groep. Niet langer met de oude koffer en agenda van mijn vader, maar wel in de overtuiging dat je leidinggeven kan leren en er steeds beter in kan worden.

Geïnteresseerd in hoe onze cursussen er uit zien? Klik dan hier en zie ons volledige aanbod. Meer behoefte aan maatwerk? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.