Financieel Management

Is het omgaan met cijfers, het opstellen en beheren van budgeten, het lezen van de jaarrekening, etc., niet uw sterkste kant? Heeft u dit in uw opleiding niet gehad en was u daar eigenlijk stiekem wel blij mee? Kunt u makkelijk tien dingen verzinnen die u liever doet? Maar vindt u eigenlijk ook dat u meer kennis over de financiële kant van uw organisatie moet hebben? In dat geval is de cursus Financieel Management echt iets voor u! In de cursus wordt de theorie op een logische manier behandeld en direct toegepast op reële praktijksituaties. De cursus Financieel Management is met name geschikt voor iedereen die op basis van kloppende cijfers wil ondernemen.

Op de eerste dag berekenen we de kostprijs, winstmarge, etc. van de diensten en of producten die uw organisatie levert. We gaan aan de slag met de opbouw van het jaarverslag en het werken met budgetten.

Deze dag pakken we ook het financieel jaarverslag er weer bij. Je leert de logische samenhang tussen het kasstroomoverzicht, de resultatenrekening en de balans te zien en te gebruiken. Dit toepassen bestaat onder andere uit het zelfstandig kunnen berekenen en interpreteren van financiële kengetallen als: rentabiliteit, solvabiliteit, liquiditeit, et cetera. Je leert niet alleen deze kengetallen te berekenen, maar vooral welke informatie ze geven over jouw organisatie.

Je leert dus niet alleen wat de kostprijs is, maar vooral dat je inziet hoe de kosten zijn opgebouwd en hoe je die kan beïnvloeden. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het opstellen en gebruiken van een budget. Je leert hoe je een budget kunt gebruiken om te beoordelen of je met je ideeën de juiste kan op gaat. Het budget moet er zijn voor jou en niet andersom!

Tijdens de tweede dag gaan we investeren! Je leert twee verschillende methoden (de kostprijsberekening vanuit dag 1 en de discounted cashflow methode) waarmee je voortaan zelf in staat bent om te berekenen of je wel of niet gaat investeren. Dit soort berekeningen stellen je in staat om zelf onderbouwd beslissingen te nemen of om specifiek advies in te winnen.

Thuiswerk

Tussen de cursusdagen in voert u thuiswerkopdrachten uit. Hierbij past u de theorie en de praktische opdrachten toe op uw eigen organisatie. Reken op gemiddeld vier uur.

Begeleiding

Bij de uitvoering van de thuiswerkopdrachten (tussen de cursusdagen in) krijgt u ondersteuning van de docenten. Zij  geven feedback op de analyses die u zelf opstelt. Op deze manier werkt onder begeleiding aan de strategie van uw eigen organisatie en weet u dat de kwaliteit van uw werk van hoog niveau zal zijn. Omdat het opstellen van een goede strategie tijd vraagt blijven de docenten ook na de cursus beschikbaar voor feedback.

Resultaat

Na afloop van de cursus heeft u verschillende vaardigheden geleerd die u direct in de praktijk kunt toepassen, zo kunt u onder andere:

  • Zelf u kostprijs en winstmarge berekenen en weet u hoe u de uitkomsten moet interpreteren
  • Uw financieel jaarverslag lezen en interpreteren
  • Zelfstandig bepalen welke financiële indicatoren voor uw organisatie van belang zijn en weet u deze zelf te berekenen
  • Zelf bepalen welke investering voor uw organisatie het meest interessant is.

Naast deze vaardigheden heeft u vooral geleerd hoe u het financieel management van uw organisatie meeneemt in de dagelijkse aansturing van uw praktijk.

Ingangseisen

Deze cursus kent geen ingangseisen en staat open voor iedereen die graag meer financiële kennis wenst. Twijfel je of de cursus geschikt is voor jou? Neem dan gerust contact met ons op we staan je graag te woord. Kennis van Excel is niet noodzakelijk, maar wel aan te bevelen. Klik hier voor een goede gratis online cursus. De eerste twee tot drie afleveringen volstaan voor onze cursus.

Kosten

Voor de tweedaagse cursus Financieel Management bedraagt de cursusprijs € 795,- Omdat Feducon een erkende onderwijsinstelling is, betaalt u over de onderwijskosten geen BTW. Ook de verblijfkosten (diner, koffie, thee, etc.) zijn bij de prijs inbegrepen, net als de begeleiding bij het uitvoeren van de huiswerkopdrachten.

Korting

Partners van Fys’Optima en InPraktijk ontvangen respectievelijk 17,5% en 12,5% korting. Ook met Het Gezonde Net hebben wij een goede samenwerking. Partners van Het Gezonde Net ontvangen een korting van 15%. Tijdens het inschrijven kunt u aangeven van welke organisatie u partner bent.

Data

In 2024 wordt deze tweedaagse cursus gegeven op:

25 november 2024Financieel Management Dag 1
8 oktober 2024Financieel Management Dag 2

Locatie

De cursus wordt op een centrale locatie in het land (regio Utrecht) gegeven. Exacte locatie volgt zo spoedig als mogelijk

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven voor deze cursus

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.