Leiderschap

Iedereen kent wel een voorbeeld van een goede of een slechte leider. We nemen inspirerende leiders als voorbeeld en proberen hun houding toe te passen binnen onze eigen praktijk. Maar wat doet een leider nu eigenlijk de hele dag? Welke vormen van leiderschap zijn er en welke vorm van leiderschap is wanneer effectief? En is het misschien soms juist niet beter om een goede manager dan een inspirerende leider te zijn?

Allereerst proberen we het verschil in definitie over leiderschap en management aan te brengen. Waar hebben we het over als we praten over management en waar hebben we het over als we praten over leiderschap?

Nadat de definitie is gesteld gaan we aan de slag met de dagelijkse toepassing. De overeenkomst tussen leiderschap en management is dat er in ieder geval een bepaalde hiërarchische verhouding tot anderen verondersteld kan worden en dat met name het inzetten van de juiste communicatie(middelen) van cruciaal belang is.

Aan de hand van verschillende modellen gaan we heel concreet invulling geven aan die communicatie en zoeken we uit welke vaardigheden nodig zijn om een zo goed mogelijk resultaat voor de organisatie te realiseren.

Resultaat

Na afloop van de cursus heeft u verschillende vaardigheden geleerd die u direct in de praktijk kunt toepassen, zo kunt u onder andere:

  • In staat om te bepalen welke vaardigheden u nodig heeft en eventueel verder moet ontwikkelingen om binnen uw organisatie effectief leiding te geven.
  • Op een gerichte en opbouwende manier met uw personeel communiceren en daarmee het gewenste gedrag stimuleren en ongewenst gedrag afstoppen
  • Uw managementstijl aanpassen aan de doelstellingen van uw organisatie
  • Beargumenteren waarom het zijn van een goede manager soms net zo inspirerend kan zijn als een goede leider.

Ingangseisen

Deze cursus kent geen ingangseisen en staat open voor iedereen die graag op een gestructureerde manier over Leiderschap wil nadenken? Twijfel je of de cursus geschikt is voor jou? Neem dan gerust contact met ons op we staan je graag te woord.

Kosten

Voor de  cursus Leiderschap bedraagt de cursusprijs € 595,- Omdat Feducon een erkende onderwijsinstelling is, betaalt u over de onderwijskosten geen BTW. Ook de verblijfkosten (diner, koffie, thee, etc.) zijn bij de prijs inbegrepen, net als de begeleiding bij het uitvoeren van de huiswerkopdrachten.

Korting

Partners van Fys’Optima en InPraktijk ontvangen respectievelijk 17,5% en 12,5% korting. Ook met Het Gezonde Net hebben wij een goede samenwerking. Partners van Het Gezonde Net ontvangen een korting van 15%. Tijdens het inschrijven kunt u aangeven van welke organisatie u partner bent.

Data en locatie

22 november 2024Leiderschap

Locatie

De cursus wordt op een centrale locatie in het land (regio Utrecht) gegeven. Exacte locatie volgt zo spoedig als mogelijk

Inschrijven

Schrijf je in voor deze cursus

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.