Cursus Fysiotherapie en Arbeid

Het hebben en houden van gezond personeel  wordt in een steeds krappere arbeidsmarkt een belangrijk aandachtspunt voor bedrijven. Hierom hebben steeds meer bedrijven behoefte aan fysiotherapeuten die de specifieke context van hun patiënten én het bedrijf of de sector waarin zij werken kennen. Voor fysiotherapeuten is dit een interessante markt, omdat de financiering (voor een deel) buiten de zorgverzekering om gerealiseerd kan worden. Het is echter wel van belang om zowel de patiënt goed te behandelen als de organisatie waar de patiënt werkt en zijn werkgever goed te kunnen ondersteunen.

Doelgroep 

Deze online cursus is bedoeld voor fysiotherapeuten die actief willen worden op deze markt te ondersteunen.  Naast het herkennen van arbeidsrisico’s en het ontwikkelen van adequate interventies leert u ook hoe een serieuze gesprekspartner voor de werkgever kan worden. De cursus Fysiotherapie en Arbeid  is met twee punten geaccrediteerd voor het kwaliteitsdeel van het Centraal Kwaliteits Register (CKR)

Inhoud

De cursus is de online vertaling van de cursus die enkele jaren geleden is gegeven. De cursus is ontwikkelt in een samenwerking van FysioFirst (inhoud) en Feducon. De eerste module is een inleiding in het thema Arbeid en Gezondheid en handelt met name over de omvang van de markt en de rol die u als fysiotherapeut daarin kan innemen. In de tweede module wordt in gegaan op alle relevante wet- en regelgeving waarmee werkgevers mee te maken hebben. Voor de fysiotherapeut die een waardevolle gesprekspartners wil zijn, is dit belangrijke informatie. In de derde les wordt een schema behandelt wat de fysiotherapeut ondersteund bij het maken van de juiste keuze wanneer hij te maken krijgt met een patiënt met arbeidsgerelateerde klachten. Dit model is door iedereen te gebruiken, maar gebruikers van Intramed Online vinden deze binnen hun werkomgeving.

Drie toetsen

Het volgen van de cursus en het maken van de toetsen duurt ongeveer 2 uur. De cursus wordt afgerond met in totaal drie toetsen. De eerste toets handelt met name over de algemene informatie uit de eerste twee lessen. Hierna worden twee casussen met vragen aangeboden. De teksten van de lessen zijn als PDF te downloaden hierdoor is de test te beschouwen als een ‘open boek tentamen.’

Accreditatie

Deze cursus is met twee punten geaccrediteerd voor het kwaliteitsdeel van het Centraal Kwaliteits Register. Om het certificaat te behalen moeten de opdrachten als voldoende beoordeeld worden, waarbij één herkansing mogelijk is. De accreditatiepunten worden na het behalen van de cursus en het betalen van de factuur aan het CKR doorgegeven.

Kosten

De kosten van deze cursus bedragen € 75,00 Hiervoor krijg je een factuur toegestuurd.

Inschrijven

Omdat wij de inschrijving moeten controleren, kun je de cursus nog niet direct volgen. Na je inschrijving krijg je van ons een mail met je eigen inlog gegevens, hiermee kun je op de site inloggen en de cursus volgen. Ook de factuur wordt in de mail gestuurd. Klik hier voor het inschrijfformulier      

Course Information

Geschatte tijd: De cursus inclusief het maken van de toetsen duurt ongeveer 2 uur

Moeilijkheid: Gemiddeld

Cursus instructeur

Feducon Feducon Auteur
0%