Podotherapeuten

Veel podotherapeuten hebben voor het vak gekozen omdat het hen aansprak dat zij naast het helpen van andere mensen ook een heel concreet product maken. Een product dat voor iedere patiënt op maat aangepast moet worden. Een overeenkomst met de andere beroepsopleidingen binnen de gezondheidszorg is dat ook podotherapeuten in hun opleiding weinig bedrijfskundige opleiding of scholing over ondernemen hebben gehad. Dat is jammer omdat het veranderende beleid van de overheid, de zorgverzekeraar  en de veranderende voorkeuren van de patiënt, van de podotherapeut flexibiliteit vragen. De vraag is en blijft dan of je de veranderingen kunt overzien, of je kunt beoordelen of die veranderingen wel of niet relevant zijn, maar ook of je wel mee wilt in die veranderingen? Juist over het gestructureerd beantwoorden van dit soort vragen gaan de cursussen die Feducon aanbiedt.

Een hele leerlijn, een bootcamp of een losse cursus

Onze cursussen zijn gericht op het aansturen van de dagelijkse praktijk en bedoeld voor iedereen die binnen de praktijk managementaken uitvoert of wil gaan uitvoeren. Hieronder is per cursus de opbouw, de leerdoelen en het resultaat

beschreven, door op de cursuslink te klikken komt u bij de uitgebreide informatie terecht en vind u ook de mogelijkheid om je in te schrijven.

Wellicht bent u niet op zoek naar een afzonderlijke cursus, maar zoekt naar een opleiding die alle relevante gebieden van het management behandeld. In dat geval is het volgen van de volledige Leerlijn Ondernemen binnen de Zorg zeker iets voor u. Wanneer u zich hiervoor aanmeldt, bespreken we in een eerste kennismaking samen uw doelstellingen en stellen aan de hand daarvan voor u het meest geschikte programma op. Tussen de verschillende cursussen door houden we contact om de voortgang van uw eigen doelstellingen te bespreken.

Soms wil je graag zoveel mogelijk in een zo kort mogelijke tijd bereiken. Tijdens ons Bootcamp Bedrijfsplan werk je heel gericht aan je eigen bedrijfsplan. We gaan niet zo diep op de theorie in, maar gaan vooral toepassen. Een mooi product voor wie vooral ‘aan de slag’ wil.

Voor meer informatie Klik hier

Cursus Strategisch Management

In deze driedaagse cursus werk je op een gestructureerde manier aan de toekomst van je praktijk. Wat verwacht de omgeving van je? Ben je in staat om op deze veranderende omgeving in te spelen? Kun je gericht omschrijven wat je wel en wat je niet wilt? Een concreet resultaat van deze dag is een bedrijfsplan waarin op (basis van uw eigen missie en visie) de strategische richting van de praktijk concreet en uitvoerbaar wordt beschreven. Een stevige cursus gericht op de dagelijkse praktijk.

Voor meer informatie klik hier

Cursus Financieel Management

Is het omgaan met cijfers, het opstellen en beheren van budgetten, het lezen van de jaarrekening, etc., niet uw sterkste kant? Heeft u dit in uw opleiding niet gehad en was u daar eigenlijk stiekem wel blij mee? Kunt u makkelijk tien dingen verzinnen die u liever doet? Maar vindt u eigenlijk ook dat u meer kennis over de financiële kant van uw organisatie moet hebben? In dat geval is de cursus Financieel Management echt iets voor u! In de cursus wordt de theorie op een logische manier behandeld en direct toegepast op reële praktijksituaties. De cursus Financieel Management is met name geschikt voor iedereen die op basis van kloppende cijfers wil ondernemen.

Voor meer informatie klik hier

Cursus Personeel & Organisatie

“Ik wens je veel personeel!” Dit is een bekend gezegde waarmee met een cynische ondertoon wordt gesteld dat het hebben van personeel vooral ‘gedoe’ oplevert. Aan de andere kant is iedereen het er over eens dat het juist het personeel is  wat een organisatie tot een goede organisatie maakt. De kunst is om de competenties en de passie van je collega’s zo in te zetten en te stimuleren dat ze vanzelf werken aan de doelstellingen van de organisatie.  Binnen de cursus Personeel & Organisatie werken we op een gestructureerde manier aan jouw kennis en vaardigheden om dit te realiseren.

Voor meer informatie klik hier

Cursus Marketing

Hoe bereik je nieuwe klanten? Je weet dat er mensen zijn die je met jouw dienst of product kan helpen, sterker nog ze zouden het heel fijn weten om te weten dat jij bestaat. De vraag is alleen: hoe bereik ik hen, hoe kan ik hen laten weten dat ik er ben?! Hoe zorg ik er daarnaast voor dat ik niet steeds het wiel opnieuw hoef uit te vinden. Binnen de cursus werken we op een gestructureerde manier aan een marketingstrategie voor  jouw organisatie. Geen algemeenheden of makkelijke trucjes, maar een stevige basis voor gedegen marketingplan die je helpt om je doelstellingen te realiseren.

Voor meer informatie klik hier

Cursus Leiderschap

Iedereen kent wel een voorbeeld van een goede of een slechte leider. We nemen inspirerende leiders als voorbeeld en proberen hun houding toe te passen binnen onze eigen praktijk. Maar wat doet een leider nu eigenlijk de hele dag? Welke vormen van leiderschap zijn er en welke vorm van leiderschap is wanneer effectief? En is het misschien soms juist niet beter om een goede manager dan een inspirerende leider te zijn?

Voor meer informatie klik hier

Bootcamp Bedrijfsplan

Soms wil je graag zoveel mogelijk in een zo kort mogelijke tijd bereiken. Tijdens ons Bootcamp Bedrijfsplan werk je heel gericht aan je eigen bedrijfsplan. We gaan niet zo diep op de theorie in, maar gaan vooral toepassen. Een mooi product voor wie vooral ‘aan de slag’ wil.

Voor meer informatie Klik hier

Samenwerking NVvP

Vanaf juni 2016 biedt Feducon in samenwerking met de NVvP de cursus ‘De ondernemende podotherapeut’ aan. Deze eendaagse cursus is een prima opstap voor een verdere verdieping. Daarnaast biedt het de praktische mogelijkheid om de cursussen Strategie en Marketing te combineren tegen een aangepaste prijs. Geïnteresseerd? Neem even contact met ons op, zodat we je een geschikt aanbod kunnen doen. Zoals al onze cursussen wordt ook deze variant incompany aangeboden.

Nieuws